مسئول واحد حفاظت و مرمت آثار تاريخي سعدآباد در اين باره گفت: اين لباس علاوه بر ارزش مادي بسيار زياد، داراي ارزش تاريخي نيز هست؛ چرا که در دورهاي از حکومت پهلوي اين لباس با هزينه بسيار گزاف به سفارش دربار پهلوي دوخته شده و در مراسم تشريفاتي خاص مورد استفاده ملکه مادر قرار ميگرفته است.
معصومه نعمتي اظهار داشت: اين لباس بعد از گذشت دهها سال دچار آسيبهاي فيزيکي و بيولوژيکي شده و همچنين قسمتهاي تزئين شده بوسيله سِرمهدوزيهاي نقره دچار اکسيد شدگي و در نتيجه تيرگي رنگ شده است.
وي با بيان اينکه استراتژي حفاظت و مرمت در نظر گرفته شده مطابق استانداردهاي جهاني بوده و سه اصل حفظ اصالت، حفظ انسجام و قابل برگشت بودن مرمت مورد نظر قرار گرفته است،افزود: اين لباس شاخص، پس از انجام مطالعات تاريخي و هنري توسط کارشناس واحد مرمت مجموعه سعدآباد ابتدا غبارروبي شد و پس از تميز کردن آلودگيهاي روي لباس ، مرمت قسمتهاي پاره شده و همچنين شکافتگي درزها با دقت بسيار آغاز شد.
نعمتي ادامه داد: مرمت اين لباس با روشهاي خشک و بدون استفاده از مواد و محلولهاي شيميايي در حال انجام است.
وي تأکيد کرد: بزودي مانکني متناسب با نوع ، سايز و استحکام لباس طراحي خواهد شد و در ويتريني مناسب و شرايط رطوبت و نوري استاندارد در موزه هنر و مردم به نمايش در خواهد آمد.
خاطر نشان ميشود تاجالملوک آيرملو متولد 1278 ه.ش دختر ميرپنج تيمورخان آيرملو از صاحب منصبان ارشد ارتش قزاق و همسر دوم رضاخان پهلوي بود که در سال 1304 لقب ملکه مادر به وي داده شد. وي مادر محمد رضا ، اشرف ، شمس و عليرضا پهلوي بوده و پس از به قدرت رسيدن محمد رضا پهلوي ملکه مادر لقب گرفت.
ص/124
انتهای پیام/